id="top">

Spletni piškotki


Piškotki so kratka besedila, ki jo spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne strani. Brskanje po naši spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in učinkovitejše.

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene, kar pa želi zakonodajalec z novelo zakona ZEKom-1 preprečiti.
 

Na spletnih straneh BIGBOOM uporabljamo naslednje piškotke:


  • Piškotek za prijavo uporabnikov
    Za prijavljanje registriranih uporabnikov na spletni strani Pal Media uporabljamo piškotek z daljšo življenjsko dobo in svojim uporabnikom s tem omogočamo, da jim prijavnih podatkov ni treba vpisovati vsakič, ko obiščejo našo spletno stran.

    

  • Piškotek za analizo
    Piškotek namenjen analitiki in merjenju obiskanosti spletnih strani.

    

  • Piškotek za delitev preko socialnih medijev (Facebook, Twitter, Google+ itd).

    

Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

    Chrome
    Firefox
    Internet Explorer
    Opera
    Safari
V primeru, da piškotke izključite, bodo nekatere funkcije spletne strani onemogočene.